βρες οτι θελεις εδω μεσα

8.4.10

To όνομα του blog σου

Πολλοί και πολλές με ρωτάνε εάν πρέπει να αποκαλύψουν το πραγματικό τους όνομα στα blogs τους. Πολλές φορές βλέπουν το Rdeco και θεωρούν ότι είναι ψευδώνυμο. Λοιπόν δεν είναι έτσι ακριβώς. Μου αρέσει να ονομάζομαι όπως το blog μου. Συμβουλεύω λοιπόν να κάνεις ότι θέλεις. Απλώς έχεις να σκεφτείς κάποια πράγματα:

  1. Το blog σου μπορεί να γίνει πολύ διάσημο, ετοιμάσου. Σκέψου τι θα ήθελες αν ήσουν διάσημος. Σκέψου πως κάποιος από ένα μεγάλο περιοδικό σε καλεί για να γράφεις. Μου έχει τύχει να συστηθώ με κάποιον και μετά από καιρό να του πω για το blog μου και τότε ακούω: "εσύ είσαι η Rdeco;". Αλήθεια σου λέω κάτι αλλάζει στο πρόσωπο του.
  2. Το blog σου φτιάχνει μια καλή καριέρα αν και εσύ το θέλεις. Αν έφτιαξες το Blog σου με αυτό το σκοπό, βάλε το αληθινό σου όνομα. Ακόμα και αν δεν είσαι ο καλύτερος στον τομέα σου όσο γράφεις για αυτό το θέμα που επέλεξες θα γίνεις σίγουρα. Σίγουρα θα ήθελες να σε ξέρουν ως expert στο θέμα σου. Βέβαια δεν ισχύει τίποτα από αυτά αν έχεις ένα προσωπικό ημερολόγιο blog. 
  3. To blogging είναι η καλύτερη κοινωνική δικτύωση. Βλέπε facebook, twitter κτλ. Δε ξέρω πως θα σκεφτεί κάποιος αν καταλάβει καιρό μετά πως εσύ αυτή που νομίζει ότι γνωρίζει τόσο καλά.
  4. Το ψευδώνυμο αποκλείεται να σε προστατέψει από σεξουαλική παρενόχληση μέσω του blog σου. Οι γυναίκες ιδιαίτερα, το έχω δει και σε άντρες βέβαια, θα το πάθετε κάποια στιγμή. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και στη ζωή;
  5. Η ιδέα για το κείμενο δεν είναι δική μου, είναι μια δική μου εκδοχή για το ίδιο θέμα που διάβασα στην εξαιρετική Penelope Trunk.

1 σχόλιο:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στο Donkey και για το σχόλιο σου που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για μένα! Καλή εβδομάδα (όσο καλή μπορεί να είναι τώρα που επέστρεψαν όλοι (στους δρόμους) και η επόμενη αργία, αργεί λίγο...)Φιλιά, Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή