βρες οτι θελεις εδω μεσα

30.3.10

για έμπειρους bloggers: προγράμματα blog editors

έκανα add on το scribeFire for Mozilla. Tο βρήκα στα Firefox add - on και σου επιτρέπει να γράφεις κατευθείαν από τη σελίδα που είσαι εφ' όσον τη θέλεις, σου άρεσε και θέλεις να την αναδημοσιεύσεις ή να την
ποστάρεις ούτως ή άλλως
. Ως εκ τούτου συγκρίνοντας το με το windows live writter που για όσους δεν το ξέρουν είναι ένα άλλο πρόγραμμα blog editor σίγουρα δεν κάνει για  creative blogging αλλά για ένα blog recipie είναι μια χαρά. Είναι ένας εύκολος τρόπος να ποστάρεις εύκολα σε blogger, σε wordpress ή σε πολλά ιστολόγια.




Το scribefire που λες, πάει και καρφώνει ένα μίνι εικονίδιο που δείχνει ένα σημειωματάριο στην κάτω δεξιά γωνία του mozilla και μόλις εντοπίσεις το σωστό θέμα, πατάς το εικονίδιο και ένα παράθυρο επεξεργασίας κειμένου ανοίγει στη μισή οθόνη σου. Έτσι στο κάτω μισό της οθόνης βλέπεις τον επεξεργαστή κειμένου και στο πάνω μισό τη σελίδα με την οποία θέλεις να ασχοληθείς. Σωστό εργαλείο για γρήγορα Posts.
Στα +
η ταχύτητα
δεν κολλάει
έχει preview
έχει παραπάνω γραμματοσειρές αρκεί να πειράξεις τον κώδικα για να τις δέχεται
είσαι μέσα στη σελίδα οπότε μπορείς να μη δημοσιεύσεις ακόμα αλλά να κάνεις ένα draft  με τα σημαντικά

Στα -
δε σου δίνει καμία,  μα καμία δυνατότητα να βάλεις πλαίσιο στις φωτογραφίες σου, όπως κάνει ο live writter
δεν έχεις σίγουρα την ατμόσφαιρα που σου δίνει η ολόκληρη οθόνη

Αυτά,
φιλάκια

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα!
    Το είχα βάλει παλιότερα αλλά δεν με βόλεψε ιδιαίτέρως. Βέβαια, αν έχεις πολλά blog και σε διαφορετικές πλατφόρμες παρέχει μεγάλο πλεονέκτημα. Θα το ξαναδοκιμάσω πάντως!
    Άλλο ένα καταπληκτικό plugin του Mozilla - αν παίζεις με χρώματα σε html και css - είναι το Colorzilla(http://www.colorzilla.com/firefox/)! Είναι color picker για ιστοσελίδες, απίθανο εργαλείο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή