βρες οτι θελεις εδω μεσα

18.11.09

ο δεκάλογος του blogger ή { 10 tips for quality bloggers}


photo via
Συνεχίζω με την πεποίθηση πως σου άρεσαν οι χθεσινές μου συμβουλές και τώρα ξαναγύρισες για να διαβάσεις τη συνέχεια. Ο blogger πάντα επιστρέφει όχι στο τόπο του εγκλήματος αλλά στο blog του φυσικά. Και τώρα που ήρθες θέλεις απαντήσεις. Λοιπόν:
  1. το σημαντικότερο εκτός των χθεσινών, είναι να έχεις ένα blog καθαρό και περιποιημένο ώστε ο άλλος να θέλει να μείνει. Ένα κεντρικό τμήμα που μπαίνει η ανάρτηση και μία ή δύο στήλες τα λεγόμενα widgets. O αναγνώστης δε θέλει πολλά banner που τρεμοπαίζουν, διαφημίσεις που πετάγονται ξαφνικά μπροστά του, σκοτεινό φόντο, χρωματιστά γράμματα που τον στραβώνουν και η μουσική δεν είναι απαραίτητη. Φρόντισε επίσης τα στοιχεία του να είναι τέτοια που να κατεβαίνουν γρήγορα και να μην περιμένει ώρες για να δει επιτέλους τι γράφεις.
  2. εγκατέστησε λίγα -τα απαραιτήτως απαραίτητα- social buttons και μη το τιγκάρεις με πινακάκια που του ζητάνε να σε ακολουθήσει κάπου ή να γραφτεί κάπου αλλού. Τα απαραίτητα για ένα blog είναι ένα counter βασικά. Τώρα από εκεί και μετά καλά για τους αναγνώστες είναι τα popular posts, τα recent comments και τα related posts περισσότερο.
  3. βρες τον τρόπο να χρησιμοποιείς κατάλληλους τίτλους για τις αναρτήσεις σου ώστε να είναι ανιχνεύσιμοι από τα μηχανάκια της Google. Καλό μάλιστα είναι μέσω ενός μικρού πειράγματος του κώδικα του blog σου, ο τίτλος της ανάρτησης να πηγαίνει μπροστά από τον τιτλο του blog. Δηλαδή: τρόποι για καλύτερο blog- blog recipie και όχι blog recipie- τρόποι για ένα καλύτερο blog.
  4. παρακολούθησε τις αναζητήσεις των αναγνωστών σου μέσω του counter που λέγαμε, για να δεις τι ψάχνουν να βρουν, να διαβάσουν κτλ. ώστε να ετοιμάζεις και ένα τέτοιο θέμα κάπου κάπου. 
  5. όσο πιο πολλά links έχει μια ανάρτηση -εντάξει όχι και άπειρα- τόσο πιο πολύ θα κυκλοφορείς στις αναζητήσεις. Επίσης οι λέξεις κλειδιά είναι ένας μαγικός τρόπος να βγαίνεις καλά στις αναζητήσεις, αλλά όταν επίτηδες βάζεις μόνο λέξεις κλειδιά στις αναρτήσεις σας και αυτό καταλαβαίνει η Google. 
  6. μην αντιγράφεις ολόκληρα κείμενα. Ακόμα και όταν αναφέρεις τη πηγή. Οι αράχνες της Google θα σε εντοπίσουν και θα βάλουν χαμηλή βαθμολογία -page rank- στο δικό σου blog φυσικά.
  7. πρόσθεσε ένα feedburner. Γράψου σε πολλά site όπως το Tecnoratti και άλλα τέτοια για να αναδημοσιεύονται οι αναρτήσεις σου. Τα καλύτερα αυτή τη στιγμή είναι: technoratti, networked blogs FB, twitter, all blogs gr. Τουλάχιστον εγώ βρίσκω επισκέπτες από εκεί. Επίσης καλό είναι να ενημερώσεις κάποια φόρουμ σχετικά με το θέμα σου πως υπάρχεις, έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπει να διαβάσει.
  8. Σχόλια. Όχι κοινωνικά αλλά σχόλια σε άλλα blog φίλε μου. Και όταν κάνεις Link σε κάποιο το ανακοινώνεις. Κάποιος θα περάσει να δει ποιος είσαι και τι κάνεις. Be social, κάνε σχόλια, όχι σύντομα, βεβαίως ενδιαφέροντα, γλυκά σα μέλι. Δηλαδή be there.
  9. Exchange links. Δηλαδή μπες στο blogroll του άλλου και βεβαίως πέρασε τον και εσύ στη δική σου. Αυτό βέβαια για να σου πετύχει θέλει κόπο και τρόπο αν εξαιρέσεις το blog του κολλητού σου που θα σε βάλει εύκολα φιλαράκι. Ο κόπος σημαίνει σχόλια και χρόνο και ο τρόπος σημαίνει καλό blogging αν μιλάμε για blogging επιπέδου.
  10. Δες τους referrers σου μέσω της υπηρεσίας στατιστικών που έχεις επιλέξει και αν όντως έχουν γράψει κάτι για σένα, μπες να ευχαριστήσεις. Δε συμβαίνουν κάθε μέρα αυτά.
       Αυτά για σήμερα και πάλι εδώ είμαστε. 
Αφήστε ερωτήσεις να το συζητήσουμε ότι θέλετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου