βρες οτι θελεις εδω μεσα

3.10.09

κεφαλίδα για blogs ή blog header


στη δεύτερη ανάρτηση θέλω να σας πάω λίγο στο μαγικό κόσμο του digital scrapbooking που τα τελευταία δύο χρόνια εγώ ανακάλυψα. Ουσιαστικά είναι το παλιό scrapbooking ή κολάζ χειροτεχνίας θα το λέγαμε στα Ελληνικά, μόνο που για αυτούς που τα πάνε καλά με τα κομπιούτερ -και λίγο καλύτερα θα τα πανε άμα διαβάζουν αυτό το blog, καλό εε;- είναι κομματάκια - στοιχεία που τα φτιάχνουν αυτοί που ξέρουν τι θα πει photoshop. Αυτά δίνονται δωρεάν, άλλα για προσωπική μόνο χρήση που λέγεται PU (personal use) αλλά μπορείς να τα χρησιμοποιείς για blog και άλλα για εμπορική χρήση CU (commercial use) που μπορείς να τα χρησιμοποιείς και σε site. Όπως βλέπετε παραπάνω είναι κορδέλες, κουμπιά, φιόγκοι, ταμπελάκια και χιλιάδες άλλα. Άμα αρχίζεις να κατεβάζεις δε σταματάς και το φοβερό είναι πως είναι free αλλά δεν έχουν φόντο δηλαδή βλέπεις μόνο το στοιχείο. Η κεφαλίδα μου είναι φτιαγμένη από τέτοια στοιχεία τα οποία επεξεργάστηκα στο corel, αφού για μενα την αρχάρια ήταν πιο εύκολο. 
Το παραπάνω Kit το κατεβάζετε από εδώ και χιλιάδες άλλα θα βρείτε στη στήλη μου scrapbookers only. Παράδεισος για τους γραφίστες σας λέω. Βέβαια αν θέλετε τα συνδυάζετε και τα τυπώνετε για να φτιάξετε ένα άλμπουμ φωτογραφιών ή ότι φανταστείτε.  Εάν δεν έχετε corel υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που κατεβαίνει και λέγεται paint.net. Tο ανοίγετε, εισάγετε τα στοιχεία που θέλετε, γράφετε τα κείμενα σας και σώνετε ως jpg ή png και ανεβάζετε πια την έτοιμη φωτογραφία στην κεφαλίδα του blog σας εκεί που λέει "αναζήτηση στον υπολογιστή σας". Τώρα το μέγεθος της φωτογραφίας μπορεί να διορθωθεί ή μέσω ενός φωτογραφικού site που λέγεται photobucket και σας δίνει τη δυνατότητα να την ανεβάσετε εκεί και να της αλλάξετε πολλά στοιχεία εκτός του μεγέθους, αλλά και ένα πρόγραμμα που ανακάλυψα είναι το pixresizer που το κατεβάζεις και σου αλλάζει μέγεθος στις φωτογραφίες και τις σώνει και σε ότι τύπο θέλεις, αλλά και σου προτείνει μεγέθη για μη βγαίνουν αλλαντάλλων, που μη με ρωτήσετε πόσες φορές μου έχει συμβεί εμένα αυτό.



ένα παράδειγμα είναι η κεφαλίδα του αγαπητού shabby blog -που όλα τα δίνει free- που είναι scrapbooking, κοιτάχτε με πόσα στοιχεία...και σκάστε από τη ζήλεια. Εντάξει υπάρχουν και έτοιμες εκεί να πάρετε προς το παρών και σιγά σιγά θα φτιάξετε τη δική σας.

4 σχόλια:

  1. Τέλειο και αυτό το blog σου. Κάτι που έλειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα! Θα ηθελα να με βοηθησεις λιγο. Μου αρεσει η παραπανω φωτογραφια με τις κορνιζες και θα ηθελα να την χρησιμοποιησω ωστε να τυπωσω μια προσωπικη μου καρτα. Μπορω; και πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα. Μπορείς να τη τυπώσεις αν την αποθηκεύσεις, αλλά δε ξέρω αν το μέγεθος της ανάλυσης θα σε καλύψει. Μπορεί και ναι, επειδή η κάρτα είναι μικρό μέγεθος έντυπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή