βρες οτι θελεις εδω μεσα

2.10.09

Geek Once and Forever




η πρώτη μου ανάρτηση είναι μια πρόκληση μεγάλη για μένα που όπως εξηγώ στα αριστερά σας δεν είμαι web designer αλλά μια απλή blogger και τι blogger...γυναίκα! Όταν ξεκίνησα να κάνω το blog μου βρήκα τον Blogger (Πανόπτη στα Ελληνικά), νόμιζα πως όλα τα extras που αποτελούνται από banners, backgrounds, buttons, blinkies, headers, sidebars, templates και ένα σωρό άλλες λειτουργίες και καλούδια για blogs, θα ήταν μέσα. Ιδέα δεν είχα τι χρειαζόταν για να φτιάξω ένα ιστολόγιο σαν τα ξένα που διάβαζα. Έφτιαξα το ιστολόγιο και μετά τι? Πως αλλάζουμε την εμφάνιση του? Πως βάζουμε ότι επιγραφή θέλουμε? Μην το ρισκάρεις λέγαν όλοι γιατί θα χάσεις ότι έχεις βάλει μέσα στο blog σου. Μέχρι που ανακάλυψα τα backgrounds. Αυτά είναι σα να λέμε φωτογραφίες που μπαίνουν σα φόντο στο ιστολόγιο σου για να μην είναι το απέραντο λευκό και επιπλέον μπορείς να το αλλάξεις όποτε θέλεις και ανάλογα την εποχή κτλ. Πάμε λοιπόν να δουμε πως γίνεται:

βήμα Πρώτο




πάμε σε ένα site που πρσφέρει free backgrounds -πολλά τέτοια στα αριστερά σας- και διαλέγουμε και ένα και δύο από αυτά τα Backgrounds. Π.χ.αυτή είναι από τα Shabby Blogs και λέγεται Chunky Fall στο section backgrounds. Εάν πατήσουμε επάνω σε όποια μας αρέσει τη βλέπουμε σε μεγεθυνση και δίπλα υπάρχει ένα κουμπί που λέει install


που όταν το πατήσουμε μας πάνε σε μια άλλη σελίδα που και οδηγίες στα Αγγλικά έχει αλλά και ένα κώδικα -που σαν κι αυτόν δεν έχετε ξαναδεί- τον οποίον αντιγράφετε (με δεξί κλικ του ποντικιού σας και αντιγραφή) και μέχρι εδώ καλά.


βήμα Δεύτερο




 


Πάμε στο blog μας και ανοίγουμε τη ταμπέλα που λέει "διάταξη" και επιλέγουμε οπουδήποτε που γράφει "προσθήκη gadget" και επιλέγουμε το κουμπάκι που λέει "προσθήκη HTML/javascript". 



Αυτό μας ανοίγει ένα παράθυρο και εκεί κάνουμε δεξί κλικ και επικόλληση με το ποντίκι μας και τι γράφει δε μας ενδιαφέρει κιόλας. Προσοχή κάτω κάτω κάνουμε αποθήκευση και πάνω πάνω δε βάζουμε τίτλο.  

τρίτο βήμα 




εδώ ήδη τελειώνουμε ...λίγο ακόμα. Αφου αποθηκεύσουμε το HTML αποθηκεύουμε και πάνω δεξιά τη διάταξη του blog μας. Δίπλα στη τονισμένη κίτρινη λέξη "επιτυχής αποθήκευση" γράφει "προβολή ιστολογίου" πατάμε εκεί και κανονικά θα δούμε το ιστολόγιο μας αλλιώς. Προσοχή υπάρχουν backgrounds για 2 columns και 3 columns για καλύτερη εφαρμογή. 



Sure you can make it!
see ya!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου