βρες οτι θελεις εδω μεσα

12.3.10

Survive Online

Πρόκειται για μία έκτακτη ανακοίνωση,  που με χαρά θα κάνω.

Σίγουρα είναι φορές που θα ήθελες να ξέρεις περισσότερα πράγματα γύρω από το διαδίκτυο. Σίγουρα θα ήθελες να το χειρίζεσαι γρηγορότερα και να μπορείς να επωφεληθείς όλων των πλεονεκτημάτων του. Πόσο έμπειρος χρήστης του διαδικτύου είσαι; Πόσο απλό σου φάνηκε να ανοίξεις τη σελίδα σου στο Facebook; Θα ήθελες να έχεις ένα blog αλλά ακόμα προσπαθείς να καταλάβεις τις διαφορές ανάμεσα σε πλατφόρμες, τον τρόπο να το δημιουργήσεις και τον τρόπο να το κάνεις γνωστό; Δεν έχεις ιδέα πως γίνεται το social networking να δουλεύει για λογαριασμό σου ή ακόμα χειρότερα δε ξέρεις καμία από τις δύο αγγλικές λέξεις;

Όλες αυτές και άλλες πολλές είναι ερωτήσεις που δέχεται καθημερινά το φακελάκι που λέγεται inbox δύο γυναικών που προσεγγίζουν το διαδίκτυο η καθεμία από άλλη θέση. Η Βίκυ Κολοβού, web developer του ermoumag και της netWire και η Εύα Τοπαλίδου, δεινή blogger του Rdeco, του blog recipie αλλά και του ermoumag ένωσαν τις γνώσεις και έφτιαξαν το Survive Online, ένα διαδικτυακό τόπο συνάντησης των απανταχού ζαλισμένων μυαλών. To Survive Online διοργανώνει σεμινάρια για το κάθε τι που μπορεί να χρειάζεσαι απαραιτήτως να μάθεις ξεκινώντας από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου που διοργανώνεται το πρώτο. Σκοπός μας είναι να διδαχτείς και να ανακαλύψεις τη χαρά του social networking και πως αυτό μπορεί να προωθήσει και τη δουλειά σου, τη μαγεία του blogging και πως αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και επάγγελμα ή να βρεις τον τρόπο να βελτιώσεις όποια χρήση του Internet κάνεις. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από σεμινάρια τα οποία θα προγραμματίζονται και θα ανακοινώνονται μέσα από αυτό εδώ το φόρουμ, ακούγοντας και τις δικές σου προτάσεις όσον αφορά στο τι ακόμα θα ήθελες να γνωρίζεις. Φυσικά τα θέματα συζήτησης θα είναι ελεύθερα προκειμένου να καταθέσεις τους προβληματισμούς σου και τις απορίες σου. Τα τμήματα των σεμιναρίων θα είναι ολιγομελή. Ελπίζουμε να ανταποκριθούμε των προσδοκιών όλων των νέων φίλων που είναι ή θα γίνουν λάτρεις του διαδικτύου.

Αυτό που πρέπει να κάνει λοιπόν όποιος ενδιαφέρεται είναι να πάει στο Survive Online και να επιλέξει το σεμινάριο που θα ήθελε να παρακολουθήσει. Επειδή τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θέλουμε πραγματικά οι μαθητές μας να πάρουν όση περισσότερη γνώση και πληροφορίες γίνεται, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα μοιράσουμε τους ενδιαφερόμενους σε γκρουπ. Αυτό σημαίνει πως η ίδια ύλη θα διδαχθεί ξανά και ξανά. Οπότε πατήστε το σύνδεσμο του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει και θα μεταφερθείτε στο φόρουμ όπου θα γραφτείτε και θα δηλώσετε συμμετοχή  εκεί που λέει απάντηση στην πρόσκληση ή μέσω του amiando. Το κόστος αναφέρεται στο φόρουμ κάτω από κάθε σεμινάριο. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα γραφεία της netWire.

Αν η επόμενη μέρα των σεμιναρίων σας βρει με απορίες το θέμα θα συζητιέται και στο φόρουμ και θα απαντάμε σε όλες τις σας τις απορίες. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων όποιος θέλει φέρνει μαζί του το laptop του και εκεί επί τόπου στήνει και το blog του, φυσικά με τη δική μας βοήθεια.

Επιλογή σεμιναρίου:


Τα blogs είναι websites.

Εξηγούμε το γιατί και από που μπορείτε ν’αρχίσετε. Διερευνούμε μαζί τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να γίνει το blogging μια δυναμική και χρήσιμη ενέργεια μέσα στην ζωή σας.
-
-

Πως να στήσετε ένα blog

Πως να στήσετε ένα μπλόγκ στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες και ποιά είναι τα συν και πλην της κάθε πλατφόρμας.
Τι σημαίνει να μην πληρώνετε hosting.
Ποιά πλατφόρμα να επιλέξετε και πως να ξεκινήσετε.
Βασικά στοιχεία ενός blog
Πως ξεκινάτε να γράφετε
-
-

εγκατάσταση Wordpress

Θέλετε το δικό σας blog πλήρως ελεγχόμενο από εσάς;
Σας μαθαίνουμε πως και τι χρειάζεται για να εγκαταστήσετε το Wordpress στον δικό σας hosted χώρο.
Πλήρες βηματολογία, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να το κάνουνε ζωντανά online.
Το πήρατε απόφαση; Θα φτιάξετε το δικό σας blog
Κάντε το δημιουργικά και περάστε καλά!
-
-
 









-
Το θέμα του ονόματος
- Βασικά στοιχεία ενός blog header-banner, profile, email
- Λεξικό των βασικών γνώσεων-λέξεων
- Οπτική αρτιότητα μιας ανάρτησης και ενός Blog
επιλογή φωτογραφιών και τοποθέτηση,τρικ
γραφή, γραμματοσειρά, μέγεθος, χρώμα
- Κατασκευή επικεφαλίδας, ανάλυση επιλογής και πολλές ακόμα σημαντικές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν ένα blog να ξεχωρίζει!
-
Φυσικά ότι χρειαστείτε αφήστε σχόλιο ή εδώ ή στο Survive Online!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου